Recept: Špagety bolognese s vínem

Špagety Bolognese jsou ikonou italské kuchyně, my jim ale dáváme jedinečný šmak pomocí našeho červeného vína. Omáčka z mletého masa, rajčat a bylinek je obohacena o naši Frankovku. Užijte si tuto sytou a lahodnou klasiku s kvalitním vínem nejen ve skleničce, ale i v samotné omáčce.
 Recept: Špagety bolognese s vínem
 
Ingredience, které budeme potřebovat:
  • 3 mrkve
  • 2 kořeny petržele
  • česnek
  • cibule
  • olivový olej
  • 0,5 kg mletého hovězího masa
  • asi 150 ml červeného vína
  • 2x drcená rajčata v plechovce
  • provensálské bylinky
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na olivovém oleji. 
  2. Na cibuli přidáme nastrouhanou mrkev a petržel. 
  3. Zeleninu osmahneme a přidáme mleté hovězí maso, které osolíme, opepříme a zasypeme provensálskými bylinkami.
  4. Jakmile je maso pěkně orestované, vmícháme prolisovaný česnek, kterým nešetříme. Necháme jej provonět a ihned podlijeme červeným vínem.
  5. Až se víno odpaří, zasypeme směs drcenými rajčaty.
  6. Přilijeme trochu vody, aby se směs mohla ještě hodinu dusit.
  7. Na závěr dochuťte špagety dle vlastních preferencí - dosolte, přidejte česnek, kapku vína nebo doslaďte.