BÍLÁ VÍNA
Jakostní vína s přívlastkem neboli přívlastková vína jsou vína nejvyšší kategorií vín České republiky vyráběných v souladu s aktuálním vinařským zákonem.
Mezi základní požadavky výroby patří stanovená cukernatost hroznů a povolený počet pro výrobu je maximálně ze tří odrůd, jejichž hrozny byly sklizeny ve vinicích jedné vinařské podoblasti. Dle naměřené cukernatosti (kterou není možné uměle upravovat) jsou vína řazena do následujících kategorií: kabinetní víno, pozdní sběr, výběr z hroznů, výběr z bobulí, výběr z cibéb, ledové a slámové víno.

bílé víno suché, jakostní víno s přívlastkem kabinetní víno

bílé víno polosuché, jakostní víno s přívlastkem pozdní sběr

bílé víno suché, jakostní víno s přívlastkem pozdní sběr

bílé víno suché, jakostní víno s přívlastkem výběr z hroznů

bílé víno suché, jakostní víno s přívlastkem pozdní sběr

bílé víno polosuché, jakostní víno s přívlastkem výběr z hroznů